15 x de leukste festivals die je deze zomer absoluut niet mag missen

0
909

Het leukste seizoen van het jaar staat voor de deur en daarmee bedoelen we het natuurlijk het festivalseizoen! Van eind maart tot half september heb je elke week enorm veel keuze uit verschillende festivals, zowel nieuwe als oude vertrouwde feestjes. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je met al die festivals, die als paddenstoelen uit de grond groeien, geen overzicht meer hebt, helpen wij je graag een handje. In dit artikel lees je dan ook onze favoriete festivals die je deze lente/zomer absoluut niet mag en wilt missen.

Credit: Facebook Het Lente KabinetCredit: Facebook Het Lente Kabinet[/caption]

Lente Kabinet Festival

Datum: 25 & 26 mei 
Locatie: Het Twiske 
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Omdat Lente Kabinet veel onbekende namen, liveacts en bands boekt is het soms even zoeken naar wat je leuk vindt, maar wie goed zoekt vindt wat hij wil. Op Lentekabinet, het oudere maar kleinere broertje van Dekmantel Festival, hoor je allerlei stijlen door elkaar. Van Tropische funck, balearic beats tot cosmic disco. Voor wie eens wat anders wil, is Lente Kabinet zeker de moeite waard om een keertje te proberen. Een hoop nieuwe muzikale ontdekkingen doe je er zeker te weten. 

909

909 Festival

Datum: 25 mei
Locatie: Het Amsterdamse Bos 
Website: Facebook-event
Line up: O.a. Speedy J, Âme B2B RØDHÅD, Marcel Dettman en Dimitri
Leuk om te weten: Urenlang zoeken naar je vrienden tussen de mensenmassa is bij dit festival niet aan de orde. De negende editie op zaterdag 25 mei voelt ondanks de toevoeging van een derde area intiemer dan ooit tevoren en doordat alle stages gebouwd zijn van natuurlijke materialen voelt het net alsof je letterlijk vanuit het bos in heerlijke techno wordt gedompeld. 

Credit: Komm Schon Alter

Credit: Komm Schon Alter

Komm Schon Alter

Datum: 22 juni
Locatie:  Tuinen van West, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: De afgelopen jaren hebben we op dit platform er geen geheim van gemaakt groot fan te zijn van de Komm Schon Alter-feestjes. Dit 24+ concept zorgt er namelijk voor dat je niet tussen de tieners staat te dansen. Erg fijn voor de dertigers onder ons 😉 Het is niet alleen fijn dat de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt, maar ook de sfeer op de Komm Schon Alter-festivals en feestjes is over het algemeen veel gemoedelijker dan bij andere middelgrote festivals. Zeker gaan als je geen zin hebt in veel poespas, maar in een toffe dag met een vette line-up en heel veel gezellige mensen die wel in zijn voor een praatje. 

Credit: Festifest

Credit: Festifest

FESTIFEST

Datum: 1 juni
Locatie:  NDSM, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen SHMLSS, Some Chemistry, Mary Lake, Optimo
Leuk om te weten: Wie geen zin heeft in verdwalen, massa's mensen en lange rijen is er Festifest. Want ondanks dat er geen mega grote namen op de line-up staan, heeft het wel alle ingrediënten voor een goed feest. Zoals een gevarieerd muziekprogramma met bekende en onbekende dj's uit binnen- en buitenland, lekker eten en uitzicht over het prachtijge tropische IJ. Wij zijn gek op intieme feestjes en weet je wat het leuke is? De sfeer is vaak veel beter en je maakt er gegarandeerd nieuwe vrienden. 

openair

OPEN AIR

Locatie: Gaasperpark, Amsterdam
Datum: 1 & 2 juni
Website: Facebook-event
Line up: Bizzey, Joris Voorn, Colin Benders, Renier Zonneveld, Broederliefde 
Leuk om te weten: Na acht uitverkochte edities is Open Air niet meer weg te denken uit het festivallanschap en terecht. Het festival pakt elk jaar grootster uit en heeft in elk muziekgenre genoeg te bieden. Of je nu houdt van latinhouse, techno, house of afrofunk; je vindt het er allemaal.  Diehard partygangers hebben dit jaar geluk want na afloop van het festival kun je nog de hele nacht nonstop doorfeesten op de camping. 

onmogelijk om stil te zitten op Amsterdam Open Air.

Credit: Strange Sounds From Beyond

Credit: Strange Sounds From Beyond

Strange Sounds From Beyond

Datum: 22 juni
Locatie:  Noorderlicht Café, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Strange Sounds From Beyond is een alternatief muziekfestival en het kan goed zijn dat je de meeste artiesten op de line-up niet kent. Dat is ook precies de bedoeling, want het festival is er juist om kennis te maken met onbekende toffe muziek die je in het Nederlandse festivallandschap niet vaak hoort. Om een kaartje te kopen moet je dus veel vertrouwen hebben in de organisatie en na drie edities vertrouwen wij ze blindelings want Strange Sounds From Beyond is elk jaar een genot voor je oren. 

Copyright Photo-company.nl; contact before use

AWAKENINGS

Datum: 29 & 30 juni
Locatie:  Spaarnwoude Houtrak
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen Joris Voorn, Sven Väth, Adam Beyer, Amelie Lens, Kölsch
Leuk om te weten: Echte technoliefhebbers mogen deze niet aan zich voorbij laten gaan. Dit giga festival staat bekend staat bekend de line-up te vullen met de grootste en beste namen uit de technoscene. Daarnaast word je als bezoeker getrakteerd op de meest spectaculaire laser- en vuurwerkshows. Wedden dat je met kippenvel naar huis gaat? 

georgies wundergarten

GEORGIES

Datum: 6 & 7 juli
Locatie:  Ruigoord
Website: Facebook
Line up: TBA
Leuk om te weten: Een aantal jaar geleden begon het met een klein feestje in een garage, maar al gauw groeide het vriendenfeestje uit tot één van de populairste Amsterdamse festivals. Voor wie de edities in Ruigoord kent, moest even wennen toen het festival vorig jaar zomer en winter verhuisde naar Riekerhaven en eerlijk is eerlijk; het was het gewoon nét niet. Gelukkig is de organisatie dit jaar weer om tafel gegaan met de bewoners van het pittoreske dorpje Ruigoord en mogen ze deze zomer weer terug naar waar het ooit allemaal begon. We kunnen echt niet wachten tot het zover is. 

gehieme tuin

DE GEHEIME TUIN FESTIVAL

Datum:- 18 t/m 21 juli, 25 t/m 28 juli, 1 t/m 4 augustus, 8 t/m 11 augustus
Locatie: Een bijzondere plek in Rotterdam
Website: Facebook-event 
Line up: TBA
Leuk om te weten: Vier weekenden lang kun je op een, nog onbekende, plek in Rotterdam zonnen, dansen en genieten van kunst en optredens. De Geheime Tuin Festival is klein, intiem en vooral bekend onder Rotterdammers en het wordt wat ons betreft hoog tijd dat daar verandering in komt. Blok je agenda een weekend lang, stap in de trein naar Rotterdam en we beloven je: je gaat er geen spijt van krijgen. 

Bron: Wildeburg

Bron: Wildeburg

WILDEBURG

Datum: 12,13 en 14 juli 
Locatie: Kraggenburg
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Toch wel één van de leukste festivals deze zomer is Wildeburg. En daar zijn vele mensen het met ons eens want het festival is dit jaar voor het eerst volledig overgegaan op eenlotingssysteem. Geen voorrang dus meer voor de trouwe bezoekers van het eerste uur. Wie een kaartje heeft bemachtigd moet één ding weten: het terrein is een grote puzzeltocht en zelfs na drie dagen non-stop feesten ken je de weg nog steeds niet. Dat maakt dat Wildeburg één groot avontuur is waar je niet alleen kunt verdwalen en dansen, maar ook een ketamassage kunt krijgen, workshops en lezingen kunt volgen en lekker kunt zwemmen. 

landjuweel

LANDJUWEEL

Locatie: Ruigoord
Datum: 8, 9, 10, 11 & 12 augustus
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Vijf dagen lang verdwalen in het mooiste dorpje in Noord-Holland met de mooiste creatievelingen terwijl je geniet van kunst, rituelen, poëzie, workshops, tentoonstellingen en muziek. Wie wil dat nou niet? Zo kun je bij DAF Sound System lekker de hele dag en nacht raven met je blote voeten in het zand, is er op zaterdag de beroemde beeldenroute en kun je door het hele dorp terecht voor verschillende spirituele rituelen. Daarnaast is Ruigoord wat ons betreft wel de allermooiste festivallocatie van de gemeente Amsterdam en raden wij je aan om lekker een weekender te boeken plus een plekje op de veel te gezellige camping. 

strafwerk

STRAFWERK

Locatie: Havenpark Amsterdam
Datum: 17 augustus
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen Ben Klock, Pan-Pot, Chris Stussy, Tale Of Us, Kölsch en Luuk van Dijk
Leuk om te weten: Wie regelmatig naat Strafwerk-feestjes gaat weet dat de line-up nooit teleurstelt. Ook dit jaar heeft de organisatie het weer voor elkaar weten te krijgen om heerlijk programma met internationale en nationale dj's neer te zetten. Hopelijk hebben we ook dit jaar weer geluk en worden we bij deze editie ook getrakteerd op een spectaculaire lichtshow op het einde. 

valtifest

VALTIFEST

Locatie: Kaap Oost, Amsterdam
Datum: 7 september
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Wij waren er vanaf de eerste editie, zo'n 10 jaar geleden, al bij en nog steeds is het kleurrijke verkleedfeestje nog steeds razendpopulair onder de Amsterdammers. Zoals elk jaar heeft Valtifest een thema en je wordt dan ook verzocht om je hier aan te doen. Leuk juist, want door dit verkleedelement spreken mensen elkaar sneller aan en is de sfeer bij binnenkomste meteen uitermate gezellig. Wat het thema dit jaar is wordt later in het seizoen bekend gemaakt, maar wij houden je hier zeker van op de hoogte. 

elrow

ELROW TOWN FESTIVAL 

Locatie: Havenpark Amsterdam
Datum: 7 september
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Elrow organiseert flamboyante feestjes overal ter wereld en staat bekend om zijn uitbundige aanpak met confettiregen, opblaasbeesten, carnaval acts en de beste beats! Mocht je van lekker over the top houden dan is dit gegarandeerd een goede keuze. Trek vooral ook een opvallende outfit aan. Hoe meer kleur, hoe beter. 

into the woods

INTO THE WOODS

Locatie: Amersfoort
Datum: 13 september
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen voor Wildeburg; ga naar naar Into the Woods! Het populaire festival, dat dit jaar haar 10e jubileum viert, is Wildeburg in het klein. Niet gek, aangezien beide festivals door dezelfde mensen wordt georganiseerd. Natuurlijk is Into the Woods veel kleiner, maar qua aankleding lijkt het erg op elkaar. Eigenlijk is het bijna zonde dat het festival overdag plaatsvindt en dat de avond maar zo kort duurt want Into the Woods is, vooral wanneer de zon ondergaat, betoverend mooi. Qua muziek kan je allerlei genres verwachten trouwens. R&B, keiharde techno, house, deephouse en electro.

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties